Foto: TT Nyhetsbyrån

Lingmerth mattades efter dröminledning

Uppdaterad
Publicerad

David Lingmerth, 27, fick en drömstart på British Open.

Hans nio första hål gav tidernas näst bästa inledning på British Open.

Efter det tappade han dock och slutade på 69 slag.

Lingmerth, som slog birdie på de fem första hålen, har den här säsongen fått ett rejält genombrott. Han tog för en knapp månad sedan sin första seger på USA-touren då han vann en tävling i Ohio.               

De nio första hålen behövde han bara 29 slag på sig för att bemästra, vilket är det näst bästa resultatet någonsin på British Opens nio första hål. Det bästa resultatet noterade Dennis Durnian som gick runt på 28 slag 1983. Då spelades dock tävlingen på Royal Birkdale, vilket gör Lingmerth bäst någonsin på St Andrews.

british open

Tre bogies efteråt

Efter succéinledningen gick det dock sämre för Lingmerth. Han noterades för tre bogies och en dubbelbogey och gick sina 18 hål på totalt tre under par. Det räckte det till en delad 18- plats – fyra slag bakom den ledande Dustin Johnson.

– Sammantaget är det ändå helt okej, ska nog inte gråta allt för mycket, sa han efter sin 69-rond till TT.

Det blev en tung avslutning för svensken som hade 40 slag på sista nio, fyra över par.

–Jag spelade väl egentligen inte sämre, men missar man med 30 meter på rätt ställe har man fortfarande chansen, missar man med två meter på fel ställe är man körd. Det var det som hände på de sista nio, plus att flaggplaceringarna var lite tuffare. Nä, det var en lärorik runda, tyvärr.

Första Open för honom

Lingmerths bästa major-resultat hittills är en 17-plats från US Open 2013. Detta är första gången som han spelar British Open.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

british open

Mer i ämnet