Foto: TT Nyhetsbyrån

Ladda för supertorsdag i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Klassiska DN-Galan med svenska och utländska superstjärnor. Sim-EM med en super-Sarah i världsrekordform. Premiär för Champions Hockey Leauge. Allt direktsänt i SVT. – Vilken idrottskväll i SVT! säger SVT Sports chef Per Yng.

– Världsstjärnor i form av Sarah Sjöström och alla våra nyblivna EM-medaljörer på plats på DN-Galan i Stockholm. Dessutom världspremiär för Champions Hockey League. Vilken idrottskväll i SVT! säger SVT Sports chef Per Yng.

Med friidrotts-EM färskt i minnet blir DN-Galan på Stockholms Stadion en extra stor idrottslig höjdpunkt. Du ser den direkt i SVT2/SVT1 och på SVT Play från 19.30.

I Zürich-EM nyligen kammade Sverige hem tre medaljer. Meraf Bahta tog guld på 5 000 meter, Abeba Aregawi silver på 1 500 meter och Charlotta Fougberg silver på 3 000 meter hinder.

Alla tre kommer till Stockholms Stadion och en av kvällens höjdpunkter blir förstås avslutande 1 500 meter med holländska EM-tvåan Sifan Hassan, Bahta och Aregawi i tuff konkurrens om segern.

Super-Sarah i kalasform

Det vimlar givetvis av stjärnor i övrigt, vilket det alltid gör när det vankas Diamond League-tävling i Stockholm. Startlistor och grenar hittar du här.

Innan sändningarna från DN-Galan visar vi simning från heta Berlin-EM.

Sarah Sjöström simmar semifinal på 100 fjäril, där hon är regerande mästare. En Sjöström i superform är en av de största höjdpunkterna i simbassängen denna supertorsdag i SVT.

CHL-premiär direkt i SVT

För hockeyälskare blir det en helkväll fram för tv:n/paddan/mobilen. Det är premiär för Champions Hockey League i dag och vi drar igång våra sändningar från turneringen. Du ser fyra av svensklagens matcher direkt i någon av våra kanaler.

Huvudmatchen (SVT24/Play) är Djurgården mot Fribourg från Schweiz. På Play ser du Färjestad och Skellefteå möta Wien respektive Krefeld på bortrais. Frölunda premiärspelar mot Gèneve.

Vi sänder CHL hela säsongen, inklusive slutspelet, som inleds i början av november.

Viktigt VM-kval i fotboll

På vår sajt svt.se/sport och på text-tv samt i sociala medier får du förstås även det senaste från damernas viktiga VM-kval i fotboll mellan Sverige och Polen. SVT Sports Jane Björck är på plats i Gdansk för att följa matchen för SVT:s räkning.

Nedan ser du hur vi sänder denna fullmatade idrottsdag.

#SUPERTORSDAG

SVT Sport i sociala medier

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.