Foto: SVT

Svanstedt om det nya livet i USA

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu snart ett halvår sedan Sveriges största travprofil flyttade till USA och började om på nytt. Efter månader av träning på anläggningen i Florida är det snart dags för Åke Svanstedt att visa vad han går för. – Nu är det snart slut på lugnet, säger Svanstedt när SVT Sport träffar i Vero Beach.

I slutet av april åker travtränaren upp till New Jersey och den nya gården. Alla 53 hästar ska med upp.

Åke Svanstedt ser fram emot att snart få tävla och se om den långa träningsvintern kommer att ge några resultat. Han menar att det är omöjligt att veta hur det kommer att gå, och att det här är den mest spännande säsongen sedan han blev tränare.

I Sverige visste Svanstedt hur han skulle träna för bra resultat, i USA har han ingen aning. Svenskens träningsmetoder skiljer sig en del från amerikanarnas – Svanstedt arbetar mycket med styrketräning, medan kollegorna i USA nästan bara tränar fart.

– De kör fort hela tiden när de tränar. Jag har alltid tränat styrketräning och väldigt lite speed, det tycker jag kommer med loppen. Men nu får vi se om det räcker här, säger Svanstedt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.