Svanstedt och Sebatian K. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Svanstedts Sebastian K i rekorddebut

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian K och Åke Svanstedt svarade natten till söndag för en fantastisk debut i USA. Det svenska ekipaget tangerade världsrekordet på 1.08,5 på The Meadowlands i New Jersey.

Åke Svanstedt var strålande glad efter segerloppet som var en uttagning till Cutler Memorial.

-Jag hade kunnat köra ännu lite fortare men vi får väl ta världsrekordet senare, sade han till TT och skrattade.

-Det var i alla fall skönt att Sebastian K var i fin form. Han har ju tränat bra länge och känts fräschare än i fjol men jag trodde nog inte att han skulle vara så här bra direkt i första starten.

Sebastian K fick en bra start och låg som tredje häst på innerspår. När det återstod cirka 600 meter attackerade Svanstedt i andraspår och satte press på ledande storfavoriten Modern Family. Det syntes tidigt att Sebastian K var i toppslag och att han skulle vinna.

Det är nu sju hästar som delar rekordet, däribland svenska stoet Giant Diablo.

Nästa vecka avgörs finalen i Cutler Memorial med ett förstapris på 600 000 kronor.

-Det ska bli spännande i finalen. Motståndet kommer att vara tuffare men Sebastian är inte så dålig heller, sade Svanstedt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.