Svensk ex-cyklist pekas ut i epohärva

Uppdaterad
Publicerad

En svensk cyklist är utpekad som epoleverantör av Michael Rasmussen som lagt korten på bordet och erkänt att han dopat sig under karriären.

– Jag är chockad och ledsen, säger den svenske cyklisten till SVT Sport och tar helt avstånd från uppgifterna.

– Det stämmer inte alls utan det är för mig helt främmande uppgifter.

Att han nu pekas ut kommer dock inte helt som en blixt från klar himmel:

– Jag var ju aktiv under den här perioden så risken finns ju alltid även om det är tråkigt att det sker så långt efteråt, säger cyklisten som inte kommer att driva ärendet vidare eftersom det skulle ta för mycket tid och kraft.

– Nej, det orkar jag inte med, det skulle bli en för segdragen process, tror svensken som aldrig erbjudits dopning under karriären.

– Nej och jag hade väldigt liten kontakt med Rasmussen. Jag tar avstånd från dopning och insatserna mot det är bra även om det är ett segt arbete som tar tid. Det är bra att man i alla fall har börjat, säger den svenske cyklisten.

Jonas Ljungblad, sportchef på Svenska cykelförbundet, säger till TT man ska se över uppgifterna.

– Vi får samla antidopningsgruppen och diskutera hur vi kan gå väga, se över om det finns någon substans i påståendena. Men jag kan inte se att vi kan agera på något sätt, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.