Svensk premiärseger i JVM

Det stod länge och vägde men till sist lyckades Juniorkronorna besegra Tjeckien med klara 5-2 i öppningsmatchen i JVM.

–  Vi skulle komma ut som ett helt nytt lag den här matchen, jag tycker vi är bättre och vi har spetskompetensen, säger Jacob de la Rose till SVT Sport.

Sverige fick en smakstart och hade 2-0 efter den första perioden efter mål från Adrian Kempe och Jens Lööke.

JVM i ishockey

Trots en 2-0-ledning spelade Sverige darrigt och Tjeckiens svenskbekanting Jakub Vrana inte bara reducerade utan han kvitterade i den andra perioden.

Då slog Sveriges stora stjärna William Nylander till. Efter en passning från Oskar Lindblom fick han pucken i slottet och satte dit 3-2 i krysset. Samtidigt så spikade Linus Söderström igen bakåt.

– Det känns skönt, skönt att vi kunde vinna. Det var lite trögt innan jag kom in i matchen, säger Söderström.

I den tredje fick Sverige fart på skridskorna. Adrian Kempe slog till för andra gången i kväll innan Jacob de la Rose gjorde 5-2.

– Världsklass på det målet, säger förbundskapten Rikard Grönborg till SVT Sport.