Frida Hansdotter är uppväxt i Norberg, nära de utbrädda skogsbränderna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Alpina stjärnan: ”Klart man är orolig”

Uppdaterad
Publicerad

Storbranden i Västmanland har fortfarande inte lagt sig och en av orterna som kan vara näst på tur att evakueras är Norberg – där alpina stjärnan Frida Hansdotter är uppvuxen.

Hansdotter är just nu på träningsläger i Italien tillsammans med landslagstruppen. Samtidigt drar en brand mot orten där hon är uppväxt nyligen flyttade från för ett år sedan.

– Man vill ju absolut inte att branden ska gå in över Norberg och att allt ska försvinna. Det är ju där man är uppvuxen och har alla minnen från när man var liten. Så jag hoppas verkligen inte att det händer.

Skogsbranden i Västmanland

Hur påverkar det dig?

– Det påverkar väl på det sättet att man funderar mycket på hur det ska gå. Egentligen hoppas man att man hade kunnat vara hemma och göra något. Man får ju förlita sig på de som kan, som har det jobbet och gör allt de kan för att stoppa branden. Mer än så kan man inte göra.

Håller sig uppdaterad

I dag åkte hon skidor för första gången sedan i maj. Hon tränar på och uppdaterar sig om läget via internet och samtal hem. Det senaste hon har hört är att de inte behöver evakuera.

– De har inte fått besked om att de behöver göra det. Just nu har de väl det hyfsat under kontroll.

”Superkul att träffa alla tjejer”

Hon berättar hur det är att träffa alla igen och uppladdningen inför säsongen:

– Det känns bra. Jag har ju haft någon månad hemma nu och kört sommarträning med styrka och kondition. Nu har vi dragit iväg på det första träningslägret och det är superkul att träffa alla tjejer och alla är väldigt taggade.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Västmanland

Mer i ämnet