Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenska OS-löftet: Till Rio som seriös medaljkandidat

Uppdaterad
Publicerad

Ett individuelllt OS-silver 2012 och ett lagsilver på EM i fjol. Men på sommarens VM i Frankrike räckte det svenska fälttävlanslandslaget inte till. Nu lovar förbundskaptenen revansch. – Min förhoppning är att åka till Rio 2016 och att Sverige där är en seriös medaljkandidat, säger Staffan Lidbeck.

I kväll är det premiär för inomhusfälttävlan i Sverige. Hela det svenska EM-silverlaget från 2013 finns på plats i Friends Arena för att göra upp i nationstävlingen.

Under sommarens VM i franska Normandie såg laget helt annorlunda ut. Sena skador och Anna Hiltons olyckliga fall under terrängen innebar dessutom att Sverige eliminerades ut nationstävlingen.

Sweden International Horse Show

– Det här året har varit ett jobbigt år på många sätt, summerar förbundskapten Staffan Lidbeck.

Men nu är de svenska topphästarna påväg tillbaka, och Sara Algotsson Ostholt har börjat tävla igen efter sin graviditet. Då lovar förbundskaptenen svenska mästerskapsmedlajer nästa år.

– Jag känner att inför nästa år, 2015, då har Sverige väldigt bra möjligheter att försvara sin silvermedlaj från EM förra året. Gör vi det, vilket jag tror att vi kan, då har vi kvalet till OS 2016 klart.

– Min förhoppning är att åka till Rio 2016 och att Sverige där är en seriös medaljkandidat. Jag är inte intresserad av att åka till Rio och titta. Vi ska åka dit och ha något vettigt där att göra, fortsätter Lidbeck.

SVT Sports expert Gunilla Fredriksson menar också att Sverige är en given medaljkandidat, när de främsta hästarna är tillbaka i form.

– När vi har våra bästa hästar slåss vi med de allra bästa, säger Fredriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden International Horse Show

Mer i ämnet