Telde: ”Det är skitsurt”

Uppdaterad
Publicerad

Minna Telde och Santana var ute efter revansch efter måndagens besvikelse i Grand Prix. Men ett par missar blev rejält kostsamma för ekipaget. – Det är skitsurt, säger Telde till SVT Sport.

Redan i den andra bedömninsgruppen, den ökade traven, kom den första missen. En laddad Santana tog ett galoppsprång – ett kostsamt fel.

– Jag är väldigt nöjd med att jag fick honom att piaffa. Sedan är det väldigt onödigt att inte fixa till en travökning – då blir de (domarna) väldigt försiktiga i bedömningen, säger Minna Telde till SVT Sport.

VM i Ridsport 2014

– Det är ett av hans paradnummer, den får jag ta på mig helt och hållet, fortsätter Telde.

Nästa missförstånd inträffade två gånger om i galoppombytena.

– Det är så hårfint, jag tror att Minna har spänt bågen – jag tror att hon red lite på gränsen för att visa hur fin han är. Då är det hårfint mellan succé och katastrof. Det är så lätt att det blir missförstånd, säger Gunilla Byström.

– Väl kämpat Minna, synd med de här tre missarna – det blir dyrt, säger Byström.

Ekipaget fick till slut 71,359 procent, och slutade på 23:e plats. Därmed kvalificerar de sig inte till fredagens kür där de 15 bästa från i dag tävlar.

– Jag fick inte mer, det är skitsurt, ursäkta, kommenterar Telde.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Ridsport 2014

Mer i ämnet