Annika Sörenstams rekord utmanas

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleds den första golfmajorn för damer med spel i Rancho Mirage, Kalifornien. Tre svenskor kommer till start utan favorittryck på sig. Dessutom kan ett rekord av Annika Sörenstam utmanas.

Anna Nordqvist, 14:e på världsrankingen, har spelat bäst den här säsongen med en sjätteplats som bäst.

– Jag kommer väl förberedd och är beredd att vara med och utmana övriga fältet. Sen får vi se hur långt det räcker, säger Anna Nordqvist till Golf.se.

LPGA-touren

Pernilla Lindberg har varit 20:e som bäst den här säsongen.

– Jag trivs här i öknen. Banan är riktigt fin och greenerna är alltid bra. Det kommer bli viktigt att få drivern i spel och hålla den borta från ruffen som jag antar kommer vara riktigt tuff som vanligt, säger Lindberg.

Caroline Hedwall har haft en misslyckad säsong med en 40:e-plats som bäst.

 – Jag måste glömma de dåliga puttarna, säger Hedwall.

Favorit är världsettan Lydia Ko, 17, som vunnit en tävling  och varit sjua som sämst den här säsongen, topp 3 i fyra av sex tävlingar. Hon har spelat 28 rundor i rad under par och kan tangera Annika Sörenstams rekord på 29 senare i dag.

– Jag ser verkligen fram emot att få spela, twittrar nyzeeländskan.

Svenska starttider (och Ko):

Caroline Hedwall 16.20

Lydia Ko 17.00

Anna Nordqvist 17.08

Pernilla Lindberg 22.53

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet