Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige VM-genrepade med vinst och 2000:e målet

Uppdaterad
Publicerad

Norge är en medaljkandidat i innebandy-VM.

Men de har långt kvar till Sverige.

Hemmalaget vann dagens VM-genrep med hela 10–3.

Om en vecka inleder Sverige innebandy-VM i Göteborg med match mot Lettland. I dag genrepade laget med att spela mot Norge i Helsingborg. Som väntat hade de blågula inga problem med att vinna. Matchen slutade hela 10–3 i svensk favör.           

Sveriges sjätte mål, som innebar 6–1, var Sveriges 2 000:e landslagsmål någonsin. Målskytten som skrev in sig i historieböckerna var Martin Östholm.  

Tre sena mål

Även om det aldrig rådde någon tvekan om att Sverige skulle vinna var det först i slutet som siffrorna rann iväg. De sista sex minuterna gjorde Sverige tre mål.

Trots resultatet så var den svenske förbundskaptenen Jan-Erik Vaara inte helt nöjda med den svenska insatsen.

– Resultatet är ganska okej, men jag tycker att vi har en del detaljer att bli färdiga med. Vi har tränat ganska hårt den senaste tiden så var var inte riktigt så lätta i fötterna och pigga i huvudet som vi ska vara, sade han till TV4 Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.