Sverige går för beachvolleymedalj i Rio-OS

Uppdaterad
Publicerad

Det nykomponerade beachvolleyparet Karin Lundqvist och Nina Grawender siktar på OS-medalj. Från att ha varit rankade på 250:e plats på världsrankingen i februari ligger paret nu 46:a.

Karin Lundqvist har spelat världscupen i nio år, med en brasilianska. Men tidigare i år teamade hon ihop med svenskan Nina Grawender och bildade landslag.

Nu tränar de på Bellevuestadion i Malmö, en av få platser i landet där man vintertid kan träna beachvolleyboll inomhus. Dessutom reser de världen runt för att delta i världstouren för att förbättra sin världsranking.

Klättrat på världsrankingen

Som nystartat lag började sist på världsrankingen – plats 250 låg paret på i början av året. Sedan har de klättrat på rankingen och låg i september 46:a.

– För att göra det enkelt kan man säga att det är topp 24 som kommer till OS, säger Lundqvist.

– Men vi måste även bevisa att vi kan ta medalj, det är det SOK vill och det är där vi vill vara också.

Realistiskt med medalj

I vinter fortsätter världscupen runt om i världen och möjligheten att klättra högre på världsrankingen finns, en OS-plats räknar de med och tror även på medalj.

– Tack vare att jag slagit de bästa lagen i Brasilien så vet jag att jag kan vara där, och jag tror på Nina och min tränare Wesley, säger Lundqvist.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.