Sverige jublar efter ett av målen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige i VM-final efter kross

Femte matchen, femte segern. Sverige är klart för VM-final i innebandy efter krossen av Schweiz med 10-1.

– Vi spelade bort schweizarna och var väldigt  effektiva i första perioden och det bäddade för segern. Vi har fruktansvärt bra självförtroende och vet att ingen kan slå oss, säger Alexander Rudd till TV12.

Sverige fortsätter att dominera i innebandy-VM. Med kvällens seger över Schweiz har Sverige nu vunnit samtliga matcher och har fantastiska 58-8 i målskillnad.

innebandy

Det här var femte gången länderna drabbade samman i ett VM-slutspel. De två senaste mötena var jämna men inte den här gången.

Efter första perioden ledde Sverige med hela 6-0. Patrik Malmström inledde målskyttet efter knappa två minuters spel och halvminuten senare satte Rasmus Enström 2-0. Det var spel mot en målvakt och ju fler mål Sverige satte – desto mer frustrerat blev Schweiz. I mitten av perioden drog schweizarna på sig utvisningar och Kim Nilsson satte 4-0 via straff. När han sedan satte sitt andra för kvällen, vilket innebar 6-0, var krossen ett faktum.

Tempot lugnade ner sig

I andra fick så även schweizarna hitta nät och reducerade till 1-7. Sverige slog av på tempot men fick ändå in tre mål och ställningen var 9-1 inför sista. Där gjorde Enström sitt andra mål för kvällen och såg därmed till att Sverige fick tvåsiffrigt i målprotokollet i ännu en match och fastställde slutresultatet 10-1.

– Schweizarna hade nog en dålig dag, då händer sånt här. Vi måste bli ännu aggressivare, och höja oss ett litet steg inför morgondagen eftersom det kommer vara tuffare i morgon, säger Sveriges målvakt Patrik Åman till TV12.

I VM-finalen imorgon möter Sverige återigen ärkerivalen Finland, som vann över Tjeckien med 6-3. Finalen startar 16.00.