Sverige inledde med segrar i EM

Publicerad

Tre matcher. Tre segrar. De svenska curlinglagen fick en perfekt start på EM i Schweiz.

Siktet var inställt på två medaljer – och ingen kan säga något annat än att de svenska lagen gav sig själva chansen till att så småningom nå dit efter den första dagens gruppspel i Champéry, Schweiz.

På herrsidan mjukstartade lag Niklas Edin – som gått ihop med lag Oscar Eriksson – på förmiddagen med en enkel seger mot Italien, som gav upp vid ställningen 8-2 till Sverige i den sjätte omgången.

Senare på lördagskvällen ställdes Sverige mot Tjeckien, som besegrat Lettland med 6-2. Inför den sjunde omgången ledde Sverige med 2-1 – men då lyckades lag Niklas Edin få med sig tre poäng och ryckte till en 5-2-ledning. Den efterföljande omgången blev poänglös och Sverige höll undan och vann matchen med 5-4.

På damsidan ställdes mästerskapsdebuterande lag Anna Hasselborg från Sundbyberg mot Tyskland. Och det blev succé direkt. Svenskorna vann en poängfattig match med 6-4.

På söndagen fortsätter gruppspelet. Lag Niklas Edin ställs då mot Lettland och Danmark – som båda förlorade sina två matcher på lördagen. För lag Anna Hasselborg väntar hemmanationen Schweiz – som förlorade mot Finland – och Ryssland, som besegrade Lettland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.