Sverige mot Kroatien i VM-kval

Publicerad

Sveriges handbollsdamer får en tuff väg mot VM i Danmark 2015. Sverige hade rejäl otur och lottades mot Kroatien när playoff-paren fastställdes.

– Det är uppenbart att det är ett av de bästa motstånden som fanns i den andra seedningsgruppen. Det är en motståndare vi har respekt för, säger Sara Holmgren, överledare för det svenska landslaget.

Kvalet avgörs över två matcher, hemma/borta. Den första matchen spelas i Kroatien 6/7 juni 2015, med returen i Sverige en vecka senare.

Sverige besegrade Kroatien, som åkte ut i det första gruppspelet, i EM-premiären för två veckor sedan. Sedan dess har förbundskaptenen Vladimir Canjuga avgått, stjärnan Andrea Penezic meddelat att hon slutar i landslaget och lagkaptenen Miranda Tatari skadat korsbandet.

– Som läget är just nu tycker jag att vi har en bredare trupp. Dessutom har vi bevisat att vi kan slå Kroatien i Kroatien, säger Holmgren.

– Men Kroatien har en bra handbollskultur. De spelar en rolig handboll, det brukar bli jämna matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.