SVT Sports expert Frida Östberg. Foto: SVT

Sverige startelva mot Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Jömfört med den senaste matchen gör förbundskapten Pia Sundhage två förändringar i startelvan inför åttondelsfinalen mot Tyskland. Lisa Dahlkvist och Lina Nilsson petas till förmån för Emma Berglund och Linda Sembrant. ”Sverige ska täppa till defensivt”, säger SVT:s expert Frida Östberg.

Sverige ställer upp med en 4-4-2-uppställning:

Hedvig Lindahl – Emma Berglund, Amanda Ilestedt, Nilla Fischer, Jessica Samuelsson – Elin Rubensson, Linda Sembrant, Caroline Seger (K), Therese Sjögran – Sofia Jakobsson, Lotta Schelin.

Fotbolls-VM 2015 Damer

– Sverige ska täppa till defensivt för att kontra med snabba forwards och yttrar, säger SVT:s fotbollsexpert Frida Östberg.

– Möjligt att de kör en fembackslinje med Rubensson, Berglund, Ilestedt, Fischer och Samuelsson. Känns som ett val på grund av att tyskorna ofta har många spelare i boxen.

Linda Sembrant ersätter Lisa Dahlkvist på mittfältet.

– Hon är en passningsskicklig och duktig huvudspelare som alltid ligger rätt. Hon är också en naturlig ledare, säger Östberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2015 Damer

Mer i ämnet