Frankrike drog längsta strået mot Sverige Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige tappade allt sista kvarten

Sverige tappade både ledning och gruppseger under matchens avslutande femton minuter och får nu möta Polen i åttondelsfinal.

Sverige hade ledningen med tre mål efter den avslutande halvlekens första hälft när ett tungt Frankrike vaknade på allvar och malde sönder svenskarna med 27-25. Svenskarna, utan Kim Andersson, hade ledningen i 55 minuter av matchen men fick lika fullt se sig besegrade.

–  Jag vet inte vad som hände men vi faller ihop på slutet. Jag är fantastiskt besviken, det är riktigt dåligt i slutet, säger Jonas Källman till Kanal 5 efter matchen.

Handbolls-VM 2015

– Vi har matchen och spelar ruskigt bra och går runt på mycket folk. Men vi kanske slänger bort lite för mycket bollar och missar lite för mycket på slutet och då går det fort då de får komma med fart, säger Andreas Nilsson till Kanal 5

Inledde piggt

Svenskarna hade dessförinnan visat prov på en fin inställning och inlett strålande mot ett sömnigt Frankrike. Framför allt försvarsspelet var framgångsrikt och när fransmännen väl vaknade hade de svårt att få hål på Mattias Andersson i Sveriges mål.

När alla väntade på den franska forceringen i den andra halvleken så fortsatte Sverige att hålla tätt bakåt samtidigt som Jonas Källman ledde laget framåt i sina kontringar. Som mest ledde Sverige med tre mål. Men med tio minuter kvar att spela vaknade Frankrike och då gick det fort när den franska tyngden blev avgörande.

– Jag är jäkligt besviken, säger Staffan Olsson till Kanal 5.

Kim Andersson var med på uppvärmningen och satt ombytt på bänken men spelade inte på hela matchen utan sparades till åttondelsfinalen.

På måndag spelar Sverige åttondelsfinal mot Polen efter att Danmark besegrade polackarna med 31-27.