Ludvig Håkanssons Sverige tappade segern i den absolut sista sekunden. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT

Sverige tappade segern i slutsekunden

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tappade ledningen med en sekund kvar och föll i förlängningen mot storfavoriten Lettland på bortaplan (76–79) i EM-kvalet.

– Vi pressar en toppnation och känner vinstsmaken på tungan, sedan är turen på deras sida. Det är ändå med stolthet och en väldig glädje jag är med i det här landslaget, säger Sveriges assisterande förbundskapten Stefan Timbus till SVT Sport.

Letterna som nu vunnit alla fyra matcher fick två straffkast i slutsekunden. Den första sattes, men den andra missades medvetet och returen betydde två poäng och kvittering. 

Slarvade i förlängningen

– Vi hann inte prata något inför straffarna, men vi bytte in Massamba Brice där för att ha en stark returtagare. Men bollen studsar någon millimeter hit och dit och dem får tillbaka den, och får in den i ringen, suckar Stefan Timbus.

Sverige slarvade sedan för mycket i förlängningen och förlorade knappt.

– Vi försökte vara beslutsamma och inte tappa, vilket vi gjorde. Vi kom tillbaka men det blev fall på slutet.

Har fortfarande EM-chans

Sverige är trea i gruppen när två matcher återstår och måste vinna båda som spelas på hemmaplan (mot Rumänien och Slovakien) för att ha en chans att nå EM.

– Hade vi vunnit i dag tror jag vi hade tagit de två matcherna av bara farten. Men jag ser ändå att vi ska vinna. Vi är favoriter. Det finns inget annat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.