Mikaela Parmlid spelar golf på toppnivå, trots att hon är gravid. Foto: TT Nyhetsbyrån

Gravid i sjätte månaden – spelar VM

Uppdaterad
Publicerad

Hon hade lagt av och var gravid.

Då fick Mikaela Parmlid ett telefonsamtal som förändrade livet.

I kväll går hon in i nya golf-VM.

I kväll, i USA, inleds den första upplagan av tävlingen ”International Crown”, en tävling som har samlat lag från damgolfens åtta bästa nationer.  

Sverige representeras av Caroline Hedwall, Pernilla Lindberg, Anna Nordqvist och Mikaela Parmlid. Mest anmärkningsvärd är Parmlid, som är nästan sex månader gravid.

”Hade ingen aning”

Hon slutade egentligen med golfen i  december, men fick en förfrågan om att vara med i denna turnering och gjorde därför comeback i maj.

– Jag hade ingen aning om vad den här turneringen handlade om eftersom jag hade distanserat mig själv från golfen. Hela mitt liv hade handlat om det i evigheter och när jag bestämde mig för att lägga av så sa jag att jag skulle göra något helt annat, berättar hon för golfchannel.com, och fortsätter:

– Men när jag fick det där telefonsamtalet så förändrades helt plötsligt min syn på golfen.

”Bara njuter”

Graviditeten, som hon inte kände till när hon fick frågan om att vara med, säger hon inte är något problem.

– Det är lite annorlunda, men annorlunda är inte alltid dåligt. Men jag njuter bara av det. Det är unikt och motiverande.

”Här för att ha roligt”

Målsättningen då?

– Jag är bara här för att ha roligt, vinna några matcher se vad det leder till, säger hon till golfchannel.com.

Sverige inleder med att möta Japan. Parmlud och Pernilla Lindberg möter Ai Miyazato och Sakura Yokomine medan Sveriges övriga två deltagare (Caroline Hedwall och Anna Nordqvist) möter Mamiko Higa/Mika Miyazato.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.