Sveriges innebandyherrar besegrade Schweiz

Publicerad

Sveriges innebandyherrar har aldrig förlorat mot Schweiz. På fredagen krävdes det dock en sen vändning för att hålla den sviten vid liv. 1-2 efter 45 minuters spel blev till svensk seger med 6-2 i öppningsmatchen i fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i finländska Hämeenlinna.

Schweizproffset Kim Nilsson och hans formation låg bakom fyra raka mål när Sverige vände. Nilsson själv svarade för två mål.

”Det blev effekt när laget insåg att de låg under. Det var en knapp vi tryckte på: Titta på resultattavlan. I tredje jagade vi boll mer och satte press på motståndarna tydligare och oftare”, säger förbundskaptenen Jan-Erik Vaara till förbundets webbplats.

Turneringen – där även Tjeckien och Finland är med – är uppladdning inför VM i Göteborg 5-14 december. Sverige möter Tjeckien på lördagen och avslutar med att möta Finland på söndagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.