Superderby på SVT: ”På pappret oerhört jämnt”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag är det superderby mellan Villa Lidköping och Vänersborg, och det är upplagt för maximal spänning. – Den här matchen är verkligen helt öppen och båda lagen kommer få rejält med gratisenergi från publiken, säger SVT:s expert Jonas Holgersson.

Femman mot sexan i tabellen, båda har åtta poäng, men Villa har gjort fler mål än lokalkonkurrenten.

– Å andra sidan har Villa släppt in fler, påpekar expert Holgersson, och de har bara vunnit en av fyra hemmamatcher. Det finns flera frågetecken kring Villa och åt vilket håll de vill ta sitt spel och den här matchen är oerhört viktig, både på lång och kort sikt.

Elitserien i bandy 2014-2015

Vakuum efter World Cup

Vänersborg har inte heller fått den bästa starten på säsongen, efter finalen i World Cup, klubbens främsta framgång någonsin, har de enligt Holgersson hamnat i ett litet vakuum.

– På det sättet kommer den här matchen nästan mer lägligt för Vänerborg än för Villa, nu är det på riktigt, nu är det derby.

Tror du att framför allt Villa är stressade över att spelet inte riktigt stämt?

– Nej, det tror jag inte, de är trots allt inne i en bra trend med fina resultat de senaste matcherna, men de vill se resultat, de vill att något ska hända med det egna spelet.

Villa och Vänersborg har båda mött Vetlanda, Västerås och Ljusdal. Mot Vetlanda spelade båda oavgjort, mot Ljusdal blev det seger för båda och mot Västerås vann Villa medan Vänersborg fick stryk.

– På pappret är det här hur jämnt som helst, säger Holgersson.

Sändningstid:

Lördag 29/11 kl 14.15-16.40, Villa Lidköping-Värnersborg

Kommentatorer: Chris Härenstam, Jonas Holgersson

Programledare/reporter: AnnaMaria Jansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i bandy 2014-2015

Mer i ämnet