SVT sänder Ladies European Tour i golf från Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

SVT och Lagardère har tecknat avtal om rättigheterna att sända Ladies European Tour i golf från Vasatorp i Helsingborg 2015, den enda svenska europatourtävling med bland annat hela den svenska dameliten.

– Det känns bra att kunna sända från Sveriges bästa golftävling för kvinnor. Det är ett bra tillskott till SVT:s golfutbud, där vi även erbjuder tittarna Sveriges bästa herrtävling, Nordea Masters, säger SVT Sports chef Per Yng.

– Svensk damgolf har stora framgångar på tourerna runt om i världen och vi har många talangfulla tjejer med potential att slå igenom internationellt. Därför är det roligt att kunna visa upp våra stjärnor på hemmaplan, samtidigt som tävlingen ska vara en inspirationskälla för den nya generationen golfare, säger Thomas Wallén director på Lagardère Unlimited Skandinavien.

Ladies European Tour spelas den 3-6 september 2015.

Senaste årens vinnare

2014: Dewi-Claire Schreefel, Nederländerna

2013: Rebecca Artis, Australien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Golf

Mer i ämnet