SVT-profilerna om sina pappor

Uppdaterad
Publicerad

Kommentatorn Jacob Hård, programledaren Yvette Hermundstad och hockeyexperten Patrik Ross berättar om sina pappor i samband med kampanjen #sportfarsa.

– Jag växte inte upp någon extremt sportintresserad familj men det fanns ett tillfälle när sport stod väldigt högt i kurs – hockey-VM. Jag är uppvuxen utan TV men när det blev VM hyrdes det in en TV till familjen. Det var en högtidsstund, berättar Jacob Hård.

Yvette Hermundstad blev tidigt sportintresserad – mycket på grund av sin pappa.

– Pappa är otroligt idrottsintresserad så det har smittat. När jag var liten så lärde jag mig åka slalom, så pappa har verkligen varit en start till att gilla allt som gäller skidor och idrott.

SVT:s hockeyexpert Patrik Ross berättar om sin pappa:

– Min pappa ställde upp med mat, skjuts, stöttade... Vi hade en isplan där jag är uppväxt ute på vischan, pappa stod och matade puckar. Han var fantastisk. Han var ingen hockeyspelare själv men ställde upp på alla vis. Tack för det, farsan.

Vad har din pappa betytt för dig och ditt idrottande? Använd #sportfarsa och berätta hur din pappa har ställt upp för dig!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.