SVT:s Roger Blomquist är död

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports medarbetare Roger Blomquist är död. Han avled i stillhet i sitt hem i Malmö på måndagsmorgonen efter en tids sjukdom.

– SVT och SVT Sport har sorg. Våra tankar i denna stund går i första hand till Rogers familj, hans släkt och vänner, säger sportchefen Per Yng.

Roger Blomquist var kanske mest känd som en mycket uppskattad sportkommentator. Hans specialiteter var konståkning, simhopp, gymnastik och ridsport.

– Men Roger var också breddens mästare. Dans, golf, fotboll, handboll, short track och scotercross är bara några av alla de sporter han satte extra färg på via sitt personliga sätt att kommentera. Roger jobbade också i perioder som redaktör. Han var en kämpe av renaste vatten och också en lojal lagspelare, säger Per Yng.

”Det känns oerhört tungt i dag”

Bara för några veckor sedan kommenterade Roger EM i simhopp. Han for sedan vidare till Normandie och Ridsport-VM. Efter några dagar där insåg Roger att hans sjukdom gjorde det omöjligt att fotsätta.

– Vi har förlorat en kollega och vän, en man som företrätt sina arbetskamrater fackligt och en kille som alltid bjudit på sig själv både privat och i sin kontakt med publiken. Det känns oerhört tungt i dag, säger Kjell Andersson, evenemangschef på SVT Sport.

Närmast sörjande är fru och två barn.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.