SVT sänder från Augusta

Uppdaterad
Publicerad

Golffesten från Augusta National fortsätter i SVT Sport. Sveriges Television och US Masters har träffat en nytt avtal  som ger SVT sändningsrättigheterna både för 2015 och 2016.  

Masters är en av fyra majors och rankas med British Open som världens förnämsta golftävling på herrsidan.

– Vi är mycket glada åt att också fortsättningsvis kunna erbjuda golf på absolut högsta nivå. Drömmen är förstås att äntligen få en svensk segare i US Masters. Kanske är det dags för Henrik Stenson i år, säger SVT Sports evenemangschef Kjell Andersson.

Golf

Stenson är just nu rankad tvåa i världen och gör sin tionde start i Augusta.

Värmlänningen Jonas Blixt slutade tvåa för ett år sedan och är även han tillbaka för att jaga den första historiska titeln.

US Masters avgörs den 9-12 april. Utöver denna klassiska golftävling sänder SVT även Sveriges bästa golftävlingar på både dam- och herrsidan: Europatouren Helsingborg Open (damer) och Nordea Masters (herrar).   

– Vi har inte det största golfutbudet men med de här tre tävlingarna bevakar vi det viktigaste. Det känns riktigt bra och vi kommer fortsätta utveckla våra golfsändningar, säger Marcus Törngren, projektledare för SVT:s golfsändningar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Golf

Mer i ämnet