Sylve: ”Vi måste få en bredare topp”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen svensk lagmedalj på VM – men Rolf-Göran Bengtsson briljerade och fixade en OS-plats. Förbundskapten Sylve Söderstrand imponeras av den svenska stjärnan, men menar att toppen måste bli bredare om Sverige ska han chans på medaljer i framtiden. – Vi ska vara väldigt glada att Rolf-Göran är svensk, säger Söderstrand till SVT Sport.

Det svenska hopplandslaget slutade sexa när lagtävlingen i franska Caen avgjordes i dag.

– Jag är jättenöjd med hästrarna och ryttarna, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

– Vi hade tyvärr en lite för dålig dag i går.

Sverige var bara ett nedslag från medalj och kan glädjas över att Rolf-Göran Bengtsson som siste ryttare satte en nolla och därmed säkrade en plats i Rio 2016.

Vi ska vara väldigt glada att Rolf-Göran är svensk. Utan honom hade det varit tufft – därför är det viktigt att fler kommer upp, säger Söderstrand.

För Rolf-Göran Bengtsson fortsätter nu VM med jakt på de individuella medaljerna – svensken ligger tvåa inför fortsättningen på lördag.

– Han är oerhört motiverad, hästen har gjort tre helt fantastiskt fina rundor, säger Söderstrand.

– Han har för avsikt att vara med bland de fyra – han brukar få som han vill.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.