Foto: Veronica Olderin

Team Olderin har häng på VM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges enda kvinnliga team i offshoreracing, Veronica Olderin och Kristina Coleman, är en seger från att ta VM-guld.

Efter att ha kommit trea i onsdags och vunnit dagens race i Oskarshamn har tjejerna allt i egna händer inför den sista deltävlingen.

”I morgon satsar vi allt”, säger föraren Veronica Olderin till SVT Sport.

Veronica Olderin, 27, och Kristina Coleman, 25, är Sveriges enda team i offshoreracing och är just nu starka utmanare till VM-guldet. I morgon lördag avslutas VM i Oskarshamn, och efter att ha vunnit dagens deltävling är de båda svenskorna en seger från att bli världsmästare.

– Det var väldigt spännande i dag, vi hoppade mellan att vara etta och fyra och plötsligt fick vi ett motorlarm och höll på att slå runt. Men vi lyckades rädda upp situationen och kom i mål som etta. Det känns sjukt kul, men vi hann knappt fatta det förrän vi blev nervösa inför morgondagen, berättar föraren Veronica Olderin för SVT Sport.

Vinner tjejerna i morgon är VM-guldet i klassen 3B klart. Kommer de tvåa måste en av konkurrenterna, som just nu leder med 75 poäng, bli fyra eller sämre för att guldet ska vara säkrat.

– Det blir inte mycket sömn i natt. Vi vill avgöra det här själva och kommer att köra allt vi har i morgon, säger Olderin.

Den sista deltävlingen i klass 3B startar klockan 10.30 i Oskarshamn i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.