Tedenby avgjorde för HV71

Nio spelare på skadelistan och underläge halvvägs in i matchen. Det stoppade inte HV71.

Två snabba mål av Mattias Tedenby säkrade i stället segern, 4-1, mot Örebro.

Både hemmalaget HV och gästande Örebro åkte ut på isen med rejält omkastade laguppställningar jämfört med de senaste matcherna. HV71 på grund av en diger skadelista och Örebro för att försöka få ordning på spelet efter 0-4-förlusten senast mot Malmö.

Matchen började jämnt i Kinnarps arena. Spelet böljade och båda lagen producerade chanser, men den första perioden slutade mållös.

Halvvägs in i matchen tog Örebro ledningen genom en något oväntad målskytt. Jakub Krejcik smög med in i offensiv zon och kunde tämligen ohotad trycka in 1-0 till gästerna – första SHL-målet för den tjeckiske landslagsbacken som förra säsongen ”bara” stod för 13 framspelningar.

Snabbt svar

Men HV71 svarade snabbt.

Björn Melin tog sig fram mot mål och satte på egen hand kvitteringen 12.20 in i den andra perioden. Och tre minuter senare satte Filip Sandberg tvåan för HV på liknande sätt i matchens första numerära överläge.

Matchen stod och vägde i den tredje perioden, men i stället för en Örebrokvittering ökade Mattias Tedenby på hemmalagets ledning till 3-1 med sex minuter kvar, efter att ha åkt längs offensiv blå och slängt in en puck som letade sig hela vägen in bakom Julius Hudacek.

Tedenby satte sedan även avgörande 4-1 ett par minuter senare, hans två första mål för säsongen.

”För uddlösa”

– Det är klart att det är viktigt, det är bra för självförtroendet, säger Tedenby till C More om att få spräcka målnollan tidigt på säsongen.

HV71 klättrar i och med segern upp på andra plats i tabellen.

För Örebro blev det andra raka storförlusten.

– Vi är för uddlösa. Vi har många bra chanser, men de är mycket effektivare än vi, säger Örebros tränare Kent Nilsson.

– Det är bättre än sist, men vi måste bli spetsigare. Kanske har vi inte det rätta självförtroendet och jävlaranammat för att trycka dit den.