Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Aryna Sabalenka vann säsongsdebuten trots förlorat konstslag Foto: WTA

Aryna Sabalenka vann säsongsdebuten trots förlorat konstslag

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Aryna Sabalenka vann sin första match för säsongen efter att ha besegrat Lucia Bronzetti med 6-3, 6-0 i Brisbanes andra omgång på 58 minuter.

Matchens boll förlorade dock belarusiskan. Vid 5-0 och 0-15 i andra set fick 58-rankade Bronzetti intiativet och lobbade över Sabalenka som sprang mot baslinjen och slog tillbaka bollen mellan benen.

Bronzetti stod beredd vid nätet och kunde vinna poängen med en halvvolley. Sabalenka log dock tydligt nöjd med att ha gjort en så kallad tweener.

Tolv raka vinster i Australien

– Jag är superglad över att få spela inför fansen här i Australien, säger Sabalenka som ska försöka försvara titeln i Australian Open med start 14 januari.

Vinstsviten i Australien förlängdes till tolv matcher.

– Publiken är fantastisk. Jag fokuserar inte på rekordet som jag förbättrar just nu. Jag fokuserar bara på mig själv och försöker spela min bästa tennis i varje match, säger Sabalenka enligt WTA-touren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.