Foto: TT

Amerikanska stjärnan Jensen Brooksby provisoriskt avstängd: ”Inte gjort något fel”

Uppdaterad
Publicerad

Jensen Brooksby har accepterat en provisorisk avstängning efter att ha misslyckats med att redovisa var han har befunnit sig för dopningsprov.

Men den amerikanska stjärnan anser inte att han gjort fel:

Den provisoriska avstängningen är inte ett erkännande av att jag har gjort något fel.”, skriver han på Instagram.

22-årige Jensen Brooksby har inte tävlat sedan Australian Open i januari då han har gått genomgått två handledsoperationer. Men efter att ha missat tre antidopingtester under en 12-månadersperiod, har han nu blivit provisoriskt avstängd av International Tennis Integrity Agency (ITIA).

Men amerikanen nekar till anklagelserna.

Även om Brooksby valde att acceptera en provisorisk avstängning är det inte ett erkännande av anklagelserna”, skrev ITIA i ett uttalande.

Ärendet kommer nu att prövas av en oberoende domstol. Om man misslyckas med att redovisa var man har befunnit sig tre gånger under en 12-månadersperiod kan det resultera i en avstängning på max två år.

Brooksby var 33-rankad i juni förra året men har nu halkat ner till plats 101. Han förnekar anklagelserna via Instagram.

”Den provisoriska avstängningen är inte ett erkännande av att jaghar gjort något fel. Jag har aldrig misslyckats med ett drogtest, och jag haraldrig tagit några ämnen som jag inte fick ta. Jag har testatsflera gånger, inklusive tre gånger efter operationen i mars 2023

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.