Johanna Larsson jublar efter en av karriärens största segrar. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bragdartad vändning av Larsson

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Larsson svarade för en bragdartad vändning när hon slog ut den 21-seedade hemmaspelaren Sloane Stephens med 5-7,6-4,6-2 i den andra omgången av US Open.

Larsson var på väg ut ur matchen efter att ha förlorat det första setet, trots att hon kunde serva hem det vid 5-4, och låg under med 0-3 i det andra setet innan matchen bytte karaktär.

Larsson spelade som i trans och Stephens, som tränas av Thomas Högstedt, stressades till misstag efter misstag. I och med segern tangerade Larsson sitt personbästa i en Grand Slam. Innan succén i årets turnering hade Larsson förlorat i första omgången i sina fyra tidigare försök.

US Open 2014

Peppade sig själv

Med segern i den första omgången i måndags bröt hon igenom en barriär.

– Man vinner inga matcher genom att bara hålla igen, säger Larsson i segertalet.

Hon peppade sig själv vid underläge 0-3 i det andra setet, då det verkade kört.

– Jag var exakt i samma situation i Franska Öppna mot Flavia Pennetta och lyckades vända. Jag hade de positiva tankarna med mig, intalade mig själv att bara gå för det och det gick. 

Tidig matchstart

Matchen spelades på Arthur Ashe-stadion i New York, centercourten i US Open och världens största tennisarena med plats för 22 547 åskådare.

Så många var inte på plats i dagens match som började klockan 11.00 lokal tid i ett soligt och varmt New York.

I nästa omgång ställs hon mot niondeseedade Jelena Jankovic.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

US Open 2014

Mer i ämnet