Robin Söderling gör comeback i mars. Foto: Bildbyrån

Söderling återvänder till tennisbanan: ”Otroligt kul”

Uppdaterad
Publicerad

Robin Söderling är på väg mot en comeback på tennisbanan. I mars kommer den tidigare världsfyran spela en dubbelmatch under ATP Champions Tour-turneringen King of Tennis. ”Känns otroligt kul att få vara en del av King of Tennis”, säger Robin Söderling.

Över fem år har gått sedan Robin Söderling, 32, vann finalen i Swedish Open 2011 mot David Ferrer.

Efter den matchen drabbades Söderling av körtelfeber och sedan dess har den tidigare världsfyran varit borta från tennisbanan.

I december 2015 gick tennisstjärnan ut med att han avslutar tenniskarriären, men nu går Söderling minsann mot en återkomst på tennisbanan.

I ett pressmeddelande meddelar Söderling att han spelar sin första på över fem år den 8 mars 2017 under ATP Champions Tour-turneringen King of Tennis .

Spelar i legendar–turnering

32–åringen kommer tillsammans med Thomas Enqvist att spela en dubbelmatch mot Jonas Björkman och Mark Philippoussis.

–  Det känns otroligt kul att få vara en del av Kings of Tennis, ett evenemang som jag besökt många gånger. Att nu får chansen att spela, känns fantastiskt! säger Robin Söderling i pressmeddelandet.

Övriga stjärnor som är klara för Champions Tour–turneringen är Juan Carlos Ferrero, Arnaud Clement och Magnus Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.