Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Danielle Collins är klar för kvartsfinal i Charleston efter två vinster samma dag. Foto: ELSA

Danielle Collins vann två matcher samma dag: ”Vet inte när jag spelade fem set senast”

Uppdaterad
Publicerad

Danielle Collins svarade för en anmärkningsvärd bedrift när hon först slog ut andraseedade Ons Jabeur och senare samma dag slog ut förra US Open-mästaren Sloane Stepens i Charleston.

Oseedade Collins vann mot världssexan och titelhållaren i Charleston, Jabeur, med 6-3,1-6,6-3 i en match som tog drygt två timmar. Fem timmar senare återvände Collins och slog Stephens , vann US Open 2017, med 6-2,6-2 på 71 minuter och är klar för kvartsfinal i grusturneringen.

– Jag kommer inte ihåg när jag senast spelade fem set under en dag. Det var troligen när jag spelade i turneringar för barn upp till tolv år, säger Collins efter kraftprovet i den regndrabbade turneringen.

Jabeur är i en svacka och förlorade sin fjärde raka inledande match och är 2-6 för året.

– Det är tufft att spela mot spelare som har ett sådant självförtroende som Danielle och hon spelar verkligen bra, säger Jabeur enligt AP.

Kommande motståndaren Mertens spelade också två matcher

I kvartsfinalen kommer Collins att möta 30-rankade belgiskan Elise Mertens som också spelade två matcher. Först besegrades Vavara Gracheva med 6-4,3-6,6-2 och sedan Elina Svitolina med 6-4,6-1.

Collins vann WTA-1 000-turneringen i Miami i lördags och lyfte från 53:e till 22:a plats på rankingen. Om hon vinner i Charleston kan hon stiga till runt 15:e plats.

30-åringen har förklarat att hon kommer att lägga av i slutet av året. Hon lider av en kronisk inflammationssjukdom och är orolig för att inte kunna bli gravid om hon pressar kroppen för mycket.

– Jag vill sluta med ett brak, har Collins sagt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.