Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniil Medvedev vann efter fyra timmars spel: ”Gillade matchbollen”. Foto: PAUL CROCK

Daniil Medvedev satte stopp för Hubert Hurkacz i skiljeset: ”Gillar verkligen matchbollen”

Uppdaterad
Publicerad

Daniil Medvedev vann mot Hubert Hurkacz med 7-6(7-4),2-6,6-3,5-7,6-4 och är klar för semifinal i Australian Open.

– Jag är så förstörd men gillar verkligen matchbollen, säger Medvedev efter det fyra timmar långa dramat.

Ryssen som spelar under neutral flagg kastade slängkyssar till publiken efter matchen som han avslutade med en utsökt stoppboll och avgjorde på sin andra matchboll.

Den första matchbollen räddade Hurkacz efter en 20 slag lång duell där polacken verkligen visade vilken kämpe han är, något han fick mycket sympati av från publiken på Rod Laver Arena i Melbourne.

Australian Open

– Jag kände att jag kanske inte började få soppatorsk redan i det andra setet men det var verkligen slitsamt, säger Medvedev som fick spela sin andra femsetare i turneringen.

Funderade över hemfärden

När Medvedev tappade det fjärde setet började det bli riktigt kritiskt.

– Jag tappade fokuset helt i fjärde set och försökte sedan göra det bästa jag kunde få ut av matchen och om jag skulle förlora så skulle jag åka hem och det hade varit okej, säger Medvedev till legendaren John McEnroe som skötte intervjun på banan i Eurosports sändning.

I den andra omgången vände Medvedev underläge 0-2 mot finländaren Emil Ruusuvuori, ett drama som tog slut 03.39 lokal tid, en match som Medvedev ännu har i tankarna.

”Skulle troligen få ringa till min fru”

– Under matchen mot Ruusuvori klockan två på morgonen så tänkte jag att jag inte skulle orka att ta ett sextimmarsflyg på kvällen och funderade över att jag troligen var tvungen att ringa till min fru och berätta att jag var tvungen att stanna kvar en dag till i Australien. Men nu är jag här och pratar med dig och det har blivit ett annat läge, ler Medvedev.

I semin kommer Medvedev att möta vinnaren av Carlos Alcaraz och Alexander Zverev.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet