Foto: Bildbyrån.

Del Potro Argentinas ”comeback kid”

Uppdaterad
Publicerad

Juan Martin del Potro har haft det mesta emot sig under två säsonger.

Hans Argentina var en hårsmån från förlust i Davis Cup-finalen.

Nu är båda vinnare, och del Potro landets stora hjälte.

Argentinas störste idrottsman någonsin, fotbollsspelaren Diego Maradona, fanns på plats i Zagreb och jublade i extas när Federico Delbonis avgjorde till 3-2 i matcher via en enkel seger mot Ivo Karlovic. Efter fyra tidigare finalförluster tog Argentina sin första seger i Davis Cup.

Nagelbitare

Finalen blev en nagelbitare av rang, och det var Juan Martin del Potro som spelade hjälterollen, igen. I semifinalen vände han 1-2-underläge till seger mot världsettan Andy Murray i en match som tog drygt fem timmar. I finalen i Zagreb var läget ännu värre: del Potro hade 0-2 i set mot hemmaspelaren Marin Cilic som var på väg att ta hem Davis Cup-titeln till Kroatien när del Potro vände och vann efter knappt fem timmars spel.

Inga rankingpoäng

Juan Martin del Potro, som har missat större delen av de två senaste säsongerna på grund av en handledsskada, har därmed tagit OS-silver och blivit DC-hjälte två gånger om. Men Argentinas ”comeback kid” blir ändå oseedad i Australian Open i januari eftersom alla hans stora insatser kommit i matcher som inte ger rankingpoäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.