Juan Martin del Potro levererar och är klar för semifinal i Stockholm Open. Foto: TT Nyhetsbyrån.

del Potro vaknade och vann i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Arrangörerna av Stockholm Open städade av affischnamnet, OS-tvåan Juan Martin del Potro som vann sin kvartsfinal mot Ivo Karlovic (som slog ut Mikael Ymer) med 6-3,6-4 under eftermiddagen.

Den hårdservande argentinaren hade problem med benen under uppvärmningen och svårt att tända till och behövde väcka kroppen inför välbesatta läktare.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag var lite kall bara under uppvärmningen och behövde vakna till. Det var väldigt tidigt för mig, säger han till arrangören.

Karlovic fick på tolv serveess.

– Jag hade förväntat mig tiebreak i den här matchen men är glad över att få vila mer inför morgondagen när jag möter Grigor, säger del Potro till ATP-touren.

 I semin väntar 2013 års vinnare Grigor Dimitrov. del Potro har 3-0 i inbördes möten. Bulgaren vann sin kvartsfinal mot Kevin Anderson med 7-6(7-3),5-7,6-2. I andra set ledde Dimitrov med 5-3 och skulle serva hem matchen men tappade istället fyra raka games.

– Det är en aning tungt när man servar för matchen och tappar det, säger Dimitrov.

Kvartsfinaler Stockholm Open:

Grigor Dimitrov, Bulgarien–Kevin Anderson, Sydafrika, 7–6(7–3),5–7,6–2

Juan Martin Del Porto, Argentina–Ivo Karlovic, Kroatien, 6–3,6–4

Jack Sock, USA–Gastao Elias, Portugal, 6–4,6–4

Alexander Zverev, Tyskland–Tobias Kamke, Tyskland, 6–3, 7–6 (7–5)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.