Foto: AP/TT

Favoriterna enkelt vidare

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Novak Djokovic, världstrean Andy Murray och världssjuan Rafael Nadal är topprankade av en anledning. Lekande lätt tog sig samtliga vidare till åttondelsfinal i Franska öppna.

Djokovic är på jakt efter den enda Grand Slam-titel han saknar. Efter att ha besegrat australiern Thanasi Kokkinakis, rankad 84 i världen, i tre raka set (6-4, 6-4, 6-4) är världsettan nu vidare till åttondelsfinal.

Serben, som halkade och sträckte sig i den tredje omgången, såg inte ut att besväras av skadan. I åttondelsfinal väntar Kevin Anderson från Sydafrika eller fransmannen Richard Gasquet.

Franska öppna

Hela toppen vidare

Även Andy Murray är vidare till den fjärde omgången efter att tämligen enkelt ha besegrat australiern Nick Kyrgios, rankad 30 i världen, i tre raka set (6-4, 6-2, 6-3). I åttondelsfinal väntar David Goffin från Belgien eller och fransmannen Jeremy Chardy.

Lika lätt gick det för sjätteseedade Rafael Nadal som slog ryske Andrey Kuznetsov med 6-1, 6-3, 6-2. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska öppna

Mer i ämnet