Först axelproblem – sedan gick Novak Djokovic vidare. Foto: TT

Djokovic vidare – efter stora problem

Uppdaterad
Publicerad

Dubbelfel, efterföljande axelproblem och grimaser. Novak Djokovic gick vidare från US Opens inledande omgång – efter stora problem. ”Det är inte viktigt att prata om det just nu. Jag är vidare”, sade herrarnas världsetta direkt efter segern.

Han går in i turneringen som regerande mästare. Men förstarundan gav inte de övertygande svar på frågan om han kan försvara titeln.

Serben slog förvisso polske Jerzy Janowicz med 6–3, 5–7, 6–2, 6–1, men den högra axeln gjorde att han inte kunde spela den tennis han brukar.

Bara fem game in i matchen fick 29-åringen massage, men det hjälpte föga.

– Jag tar det dag för dag, sade Djokovic i segerintervjun och när axeln kom upp på presskonferensen ville han lugna sina fans:

– Den (massagen) var bara förebyggande. Allt är bra.

Matchen igenom låg serbens förstaservar på omkring 160 kilometer per timme – cirka 40 kilometer per timme under vad som är normalt för honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.