Förhandsfavoriterna Roger Federer och Novak Djokovic möts i finalen av US Open. Foto: TT Nyhetsbyrån

Drömfinal på herrsidan

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams höll inte för favorittrycket, det gjorde däremot storfavoriterna på herrsidan i US Open. Novak Djokovic och Roger Federer ställs mot varandra i final efter enkla segrar i deras semifinaler.

Världsettan Djokovic gjorde processen kort med regerande US Open-mästaren Marin Cilic och vann i tre raka set, 6-0, 6-1, 6-2. Djokovic, som vann turneringen 2011, spelar nu final för sjätte gången. Serben har nu för första gången i hans karriär tagit sig till final i samtliga fyra grand slam-finaler.

– Det är är stort att uppnå det och jag är väldigt stolt över det, säger Djokovic.

”Jag kommer vara redo”              

Roger Federer fick även han en bekväm resa till finalen och slog landsmannen Stan Wawrinka, även han i tre raka set, med siffrorna 6-4, 6-3, 6-1. Federer har nu chansen att vinna karriärens sjätte US Open-titel. Pånyttfödde Federer nådde sin första final i New York på sex år.

– Novak har haft ett riktigt bra år, det är alltid mycket på spel när vi möts. Han har den bästa rörelsen på hård bana och han är mentalt tuff, men jag gillar den utmaningen och jag kommer vara redo för den, säger han.

”Kan bli den bästa matchen någonsin”

SVT Sports expert Jan Gunnarsson var mäkta imponerad av de två superstjärnornas insatser i semifinalen, och tror att finalen kan bli någonting alldeles extra.

– Man vill ju bara vrida fram klockan. Underlaget gör att det kan bli den bästa tennismatchen någonsin, i alla fall spelmässigt. Båda spelarna har spelat fantastiskt i semifinalerna.

Och Gunnarsson tror att den pånyttfödde Federer har en bra chans att ta hem sin sjätte US Open.

– Utöver semifinalen så har inte Djokovic spelat så bra, han har vunnit sina matcher men inte imponerat medan Federer ser bättre ut än någonsin. Djokovic har dock lite bättre ork än Federer så går det till fem set tror jag Djokovic vinner, men Federer har en bra chans om han får möjlighet att avgöra tidigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.