Bra lottning för Elias Ymer i US Opens första omgång Foto: Bildbyrån

Drömlottning för Elias Ymer

Uppdaterad
Publicerad

Ellias Ymer, 19, ställs mot 75-rankade Diego Schwartzman i första omgången av US Open. Bra lottning för svensken, som har chans att ta sig till andra omgången för första gången i grand slam-sammanhang.

Den svenska stortalangen Elias Ymer har verkligen fått sitt genombrott i år. Avancemanget till US Open igår innebär fjärde grand slam-turneringen 2015 för Ymer. Men hittills har han fått det tufft direkt i inledningen av turneringarna. Utslagen i tre av tre försök i första, senast mot hårdservande Ivo Karlovic, rankad 21:a i världen.

Kan ställas mot Nadal

Men nu får chanserna för seger ses som goda. Argentinaren Schwartzman, 170 cm lång, trivs bäst på grus och är betydligt sämre rankad än exempelvis Karlovic. Men vid seger väntar betydligt tuffare motstånd i andra omgången, antingen Rafael Nadal eller Borna Coric.

US Open inleds på måndag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.