Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nordic Opens vd Jamie Perry om det höjda säkerhetsläget Foto: Bildbyrån/SVT

Efter terrordådet: Nordic Open utökar säkerheten

Uppdaterad
Publicerad

På måndagskvällen sköts två svenskar till döds i ett terrordåd inför fotbollslandskampen i Bryssel. Till följd av det har tennisturneringen Nordic Open i Stockholm valt att skruva upp säkerheten ytterligare.

– Det är klart att vi är omskakade av det som har hänt, säger Jamie Perry, vd för Nordic Open, till SVT Sport.

Det var inför Sveriges EM-kvalmatch mot Belgien i Bryssel som två personer dödades och ytterligare en person skadades i en terrorattack.

Belgisk polis bekräftar för nyhetsbyrån Reuters att de två dödade är svenska medborgare och enligt medieuppgifter var personerna iklädda svenska matchtröjor.

Det har nu fått ATP-turneringen i Stockholm, Nordic Open, att agera. Inför den andra speldagen har man höjt säkerheten i och runt Kungliga Tennishallen.

– Vi har träffat vår säkerhetspartner på förmiddagen och vi har kommit fram till att utöka våra säkerhetsåtgärder, men mer detaljer än så kan jag inte berätta av säkerhetsskäl, säger Perry.

På grund av den höjda terrornivån i Sverige kom man redan från hög säkerhet, men valde alltså att ytterligare öka den efter gårdagens dåd.

– Vi kom redan från höga nivåer av säkerhet, men vi känner nu att vi vill utöka ytterligare för våra biljettköpare och besökare, säger vd:n och fortsätter:

– Det är klart vi är omskakade av det som har hänt, men vi känner att de åtgärder vi har tagit kommer att bidra till säkerheten för alla besökare och alla spelare.

Nordic Open kommer även att hedra offren med en tyst minut i samband med kvällens matcher.

Se SVT:s sändningar från Nordic Open i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.