Experten: ”Två drömfinaler väntar”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Novak Djokovic kämpat ner Stan Wawrinka i sin semifinal är det en Janne Gunnarsson som redan börjar se  

fram emot helgens finaler. – Det är två drömfinaler vi kommer få se, konstaterar SVT:s expert.   

Dagens semifinal var den sista och nu står det klart hur de två finalerna kommer att spelas.          

På herrsidan möter världsettan Novak Djokovic världssexan Andy Murray på söndag.

Australian Open

– Det är de två bästa spelarna i den här turneringen. Djokovic får en dag mindre vila än Murray nu men jag håller nog ändå honom som favorit. Han har 15-8 i inbördes möten och det betyder mycket för det mentala, säger Janne Gunnarsson till SVT.

Murray lär dock uppskatta att Djokovic dels får vila en dag mindre än sin motståndare – och att han fick spela en långkörare över fem set för att säkra en finalplats.

– Djokovic var lite upp och ner idag och det gäller för Murray att utnyttja det när de möts, ta vara på tillfällena. Det kan mycket väl bli en femsetare även på söndag, säger Gunnarsson.

Rätt fyra i final

Även på damsidan är det förhandsfavoriterna som som tagit sig hela vägen till final. Världsettan Serena Williams går på lördagen upp mot tvåan Maria Sjarapova.

– Serena är favorit, hon har så hårt och tungt grundspel att hon är svår att rå på. Hon har ju också ett enormt övertag i inbördes möten.

Williams har tagit hem 16 av de 18 matcher de två har gått mot varandra. Senast Sjarapova lyckades slå amerikanskan var för över tio år sedan, så mycket talar för att Williams kan ta hem sin sjätte Australian Open-titel.

Hur det än gå är Janne Gunnarsson nöjd över att finalerna befolkas just av kvartetten Sjarapova, Williams, Murray och Djokovic.

– Det är två drömfinaler vi kommer få se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet