Federer tog tredje raka mot Nadal

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer följde upp finalsegern i Australian Open mot Rafael Nadal med att vinna med 6-2,6-3 i fjärde omgången i Indian Wells, Kalifornien. De tre senaste årens vinnare Novak Djokovic har redan spelat färdigt.

Roger Federer följde upp finalsegern i Australian Open mot Rafael Nadal med att vinna med 6-2,6-3 redan i fjärde omgången i Indian Wells, Kalifornien. De har inte mötts så tidigt i en turnering sedan första mötet 2004.

Det står nu 23-13 till Nadal i inbördes möten, där 31 har varit i finaler, och för första gången har Federer vunnit tre i rad.

– Det är en skön känsla att ha vunnit tre raka. Men det viktigaste var att jag vann i Australien. Det var stort för mig, säger Federer till AP.

Nadal hade framför allt problem med Federers serve.

– När han får övertaget är hans serve så bra, säger Nadal.

Djokovics problem fortsätter    

Novak Djokovics problem fortsätter. Han har inte stått att känna igen den här säsongen och blev utslagen ur Australian Open redan i den andra omgången. Världstvåan förlorade i natt mot Nick Kyrgios med 6-4,7-6(7-3).

Det var andra gången på två veckor som Djokovic fick stryk av Kyrgios. Djokovic noterades för 25 egna misstag och hade problem med Kyrgios servar.

– När han vräker iväg serven i 225 km/h då är det inte så lätt att läsa den. Dessutom studsade bollarna högt och med en väldig fart, säger serben som vunnit turneringen de tre senaste åren.

– Det känns skönt att visa att det inte var en engångföreteelse, säger Kyrgios som slog Djokovic i Acapulco den 2 mars.

Kyrgios får nu möta Federer i kvartsfinal.

– Det förvånar mig att Kyrgios lyckas vinna mot Djokovic igen, men det visar också hur bra Nick faktiskt är, säger Federer till Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.