Efter viss dramatik, Ferrer till semifinal. Foto: Bildbyrån

Favoriten vidare – efter svettig kvart

Uppdaterad
Publicerad

101:e rankade Dustin Brown utmanade storfavoriten David Ferrer på centercourten i Båstad. Efter varsitt set kunde dock förstaseedade Ferrer avancera till semifinal, med resultatet 6-1, 4-6, 6-4.

David Ferrer levde i första set upp till favoritskapet som Båstads förstaseedade. Spanjoren vann komfortabelt med 6-1. Men sedan slarvade han bort andra set, 4-2 till 101-rankade Brown – som spelade på toppen av sin förmåga.

Men när det krävdes som mest att ha marginalerna på sin sida så svackade det för Brown som ditintills fått allt att gå hans väg. Ferrer, som aldrig hängde huvudet över det stundtals brutala oflytet, breakade till 4-3 i avgörande set – och då var saken klar.

Ställs mot landsman i semi

– Det var inte lätt. Han spelade bättre än mig i andra, och var nära i tredje. Men jag lyckades breaka och kunde vinna matchen, säger Ferrer i segerintervjun efteråt.

I semifinal får Ferrer möta sin landsman Albert Ramos-Vinolas, seedad trea i turneringen, som vann mot italienaren Andrea Arnaboldi med 5–7, 7–5, 6–0.

I den andra semin ställs femteseedade spanjoren Fernando Verdasco mot portugisen Gastao Elias, som slog ut landsmannen Joao Sousa med 6-2, 6-2. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.