Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se förvirringen när Ons Jabeur sparkar bort bollen – under spel. Foto: Discovery+

Förvirringen – här sparkar Ons Jabeur bort tennisbollen

Uppdaterad
Publicerad

Spela tills linjedomaren skriker.

Det gjorde inte världssjuan Ons Jabeur som i ett avgörande läge i matchen tappade en poäng efter att hon sparkade bort en retur.

– Men vad gör hon?, utbrister Discoverys kommentator Fidde Rosengren i sändningen.

Kvartsfinalen mellan favoriten Ons Jabeur, 28, och brasilianskan Beatriz Haddad Maia, 27, stod och vägde i det tredje och avgörande setet när det uppstod stor förvirring på tennisplanen.

Jabeur servade ut, trodde hon, så när Haddad Maia slog tillbaka bollen svarade tunisiskan Jabeur med att sparka ut bollen för att serva på nytt.

Haddad Maia gjorde dock domaren uppmärksam på att serven minsann var inne och efter att domaren sprungit ner på plan gav han brasilianskan rätt.

Haddad Maia gick efter den bollen fram till 4-1 i set och Jabeur, som i matchens slutskede gjorde flera enkla misstag, lyckades aldrig hämta i kapp.

I stället tog sig den 28-åriga brasilianskan för första gången i karriären till semifinal i en Grand Slam-turnering efter setsiffrorna 3-6, 7-6, 6-1.

I semifinalen väntar den polska världsettan Iga Swiatek.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.