Ons Jabeur var i två Grand Slam-finaler förra året men jagar sin första titel. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tennisstjärnan Ons Jabeur upprörd över att biljetter lämnas tillbaka när damerna får chansen

Uppdaterad
Publicerad

Efter sju dagar med herrmatcher på Franska öppnas centercourt är det i kväll dags för Aryna Sabalenka mot Sloane Stephens på Philippe-Chatrier-banan. Det har fått folk att lämna tillbaka sina biljetter.

– Folk tror att det ska vara risiga matcher men så är inte fallet, säger världssjuan Ons Jabeur.

Tunisiskan är upprörd över uppgifterna om att åskådare lämnat tillbaka sina biljetter just för det faktum att det är en dammatch som är huvudnumret – istället för herrar som tidigare i turneringen.

– Folk tror att det ska vara risiga matcher men så är inte fallet. Det är många spektakulära matcher som spelas, säger världssjuan Jabeur som tror att vissa av åskådarna inte har koll på damtennis, enligt Reuters.

– Hur kan du bedöma dammatcher utan att ens titta på dem? Jag hoppas att det synsättet kring damtennisen kommer att förändras, säger Jabeur som ifrågasätter varför inte Franska öppna på Roland Garros har två matcher på kvällstid som de andra Grand Slam-turneringarna.

”Kanske behöver man inleda kvällspasset tidigare”

– Jag har spelat sena matcher i både Australien och i US Open och kanske behöver man inleda kvällspasset tidigare för att hinna med två matcher, säger Jabeur och väger in det faktum att herrmatcherna med bäst av fem set är svåra att tidsbestämma. Det kan ta allt ifrån 1,5 till 5,5 timmar.

Sabalenka mot Stephens är utsatt till att börja tidigast 20.15 i kväll.

Jabeur slog Olga Danilovic med 4-6,6-4,6-2 i tredje omgången under lördagen efter vissa problem som inte hade med själva matchen att göra.

– Att vara kvinna är tufft och det handlar om vilka dagar i månaden du har det (mens) på. Tyvärr har jag ett par dagar då det är riktigt tufft men jag lär känna min kropp allt bättre, säger Jabeur.

Dagens spelschema i Paris.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ons Jabeur, som missar WTA-turneringen i Madrid på grund av skada, tröstas av Iga Swiatek. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.