Johanna Larsson åkte på förlust direkt i Franska Öppna. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Johanna Larsson förlorade efter mardrömsstart

Uppdaterad
Publicerad

De var tre från start.

Men ingen svensk tog sig vidare från den första omgången.

I dag blev även Johanna Larsson utslagen från Franska Öppna.

”Det var tufft i dag”, säger hon.

Johanna Larsson var det sista svenska hoppet i Franska Öppnas singelturneringar. Men nu är även hon ute.  

Precis som Elias Ymer och Christian Lindell fick Larsson respass i den första omgången. Precis som förväntat blev det rysk-australiska stjärnskottet Daria Gavrilova för svår.             

Franska öppna

Spelade upp sig i andra

Skadeförföljda Larsson, som inte spelat på över en månad, fick en mardrömsstart då Gavrilova tidigt gick upp till 5–0 och sedan vann första set med 6–1.    

– Det var tufft i dag. Man märker att jag saknar matchtempot och får inte riktigt till det. Första matchen på ett tag, det var kanske lite förhalat, säger Larsson till SVT Sport.

Hur mycket ringrost var det där i första set?

– Mycket. Egentligen var det väl så hela matchen. Jag känner att det inte är riktigt samma tryck på bollen och jag är inte i de positonerna som krävs för att man ska få bra möjligheter att slå bra slag.

– Det kommer genom träning och mycket matcher, och det har jag ju inte fått göra. Jag har ju fått gå på sparlåga även de sista två veckorna. Det håller inte när man spelar Grand Slam.

”Allt blev lite bättre”

I det andra setet spelade Larsson upp sig, men förlorade till slut efter ett tiebreak som slutade 7–3 till Gavrilova.

– Jag kom in i det lite mer. Fick till längden lite mer och fick lite mer tryck. Allt blev egentligen lite bättre egentligen, och det gav ju utdelning direkt, säger hon.

– Jag kan egentligen inte vara besviken efter en sån här förlust. Men jag tycker att det är lite tråkigt att man inte var i bättre form för en sån här tävling.

Siktar på dubbelframgång

Larsson har dock fortfarande dubbelturneringen att hoppas på. Där spelar hon tillsammans med holländskan Kiki Bertens. Paret tog sig till kvartsfinal i Australian Open tidigare i år.

– Vi vet att vi kan, liksom. Vi gick till kvarten där, så varför kan vi inte göra om den bedriften? Det är bara att tuta och köra så får man se hur långt det räcker, säger Johanna Larsson.

Gavrilova – ryska eller australiska?

  • Gavrilova är född i Ryssland men bor i Australien. I ”vanliga” WTA-turneringar spelar hon för Ryssland, men i Grand Slams för Australien.
  • På grund av bristande stöd från det ryska förbundet, och petningar från Fed Cup, har hon valt att försöka spela för Australien så mycket hon kan.
  • Hon har sökt medborgarskap och hoppas få det godkänt i slutet av året, vilket skulle göra att hon då kan representera sitt nya hemland i samtliga tävlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska öppna

Mer i ämnet