Williams vidare i Wimbledon Foto: TT

Komfortabel seger för Williams – till slut

Uppdaterad
Publicerad

Hon pressades tillbaka i andra set. Men till slut kunde världsettan Serena Williams komfortabelt slå ut schweiziskan Amra Sadikovic med 6-2, 6-4 på Centre Courten i London. ”Definitivt en tuff match”, sa Williams efter segern.

Den regerande Wimbledon-mästarinnan Serena Williams är ute efter revansch från Franska öppna, efter chockförlusten mot spanjorskan Garbiñe Muguruza med 7-5, 6-4 i finalen tidigare i juni.

Och det skulle börja helt enligt plan för amerikanskan. 6-2 i första set mot 148-rankade Amra Sadikovic från Schweiz. Men i andra skulle hon få det betydligt tuffare, efter att Sadikovic tidigt brutit Williams serve. Men Williams bröt tillbaka direkt, och kunde så småningom skaffa sig tre matchbollar på Sadikovic serve.

Väl där brände hon de två första, och det tredje såg ut att gå för långt enligt domaren. Men hawk eye visade på att bollen var inne, och Williams tog därmed hem sin 80:e seger i Wimbledon.

– Jag underskattar aldrig någon och det var en riktigt bra match. Inte tuffare än jag trodde, men definitivt tuff, sa hon efter matchen enligt BBC.

– Ett bra avslut för Serena efter några darrningar i andra set. Hon kan utan tvekan förbättra sitt spel, men det räckte i dag, säger BBC:s tennisexpert och tidigare Wimbledon-segraren Lindsay Davenport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.