Nick Kyrgios blev utbuad i Shanghai. Foto: Bildbyrån

Kyrgios utbuad efter lös serve

Uppdaterad
Publicerad

Nick Kyrgios fortsätter att bygga sitt varumärke som tennisens ”bad boy”. Australiern hann med att bråka med både domaren och bli utbuad av publiken efter en oengagerad serve när han förlorade i två raka set i Shanghai.

Kyrgios, rankad som nummer 14 i världen, fick först en varning av domaren för att ha skrikigt obsceniteter i matchen mot kvalspelaren Mischa Zverev, Tyskland, och sedan en tillsägelse att han måste uppträda professionellt sedan han bara duttat en dålig serve över nät i det första setet.

Kyrgios ska också ha bett domaren att bryta matchen så att han kunde få gå hem, och börjat gå tillbaka mot bänken innan en av Zverevs servar ens landat.

Förstår inte buandet

Och när Zverev senare hade matchboll vid ställningen 5–1 i det andra setet började Kyrgios bråka med en åskådare som bad honom visa respekt för sporten – och blev sedan utbuad av publiken.

Kyrgios, som i förra veckan tog hem sin tredje titel i karriären när han vann Tokyos ATP-turnering, förlorade med 3–6, 1–6.

Efteråt erkände 21-åringen att han lagt sig ”lite” men kunde inte förstå varför publiken buade.

– Nej, jag förstår det inte alls. De vet inte vad jag går igenom. Jag är bra på att slå en tennisboll över nät. Stor grej, liksom. Jag är inte skyldig någon något. Det är mitt eget val, sade han, och tillade att han inte kunde bry sig mindre om huruvida han kommer att nå ATP-slutspelet i London i slutet av säsongen.

Flera skandaler

Det är inte första gången han är inblandad i kontroverser. Han slog i augusti sönder tre racketar i rad i förlustmatchen mot den 19-årige kroaten Borna Coric i Cincinatti, USA, och hoppade innan det av OS-turneringen eftersom han kände sig orättvist behandlad av Australiens olympiska kommitté.

Förra året blev han bötfälld för att under en match ha fällt nedsättande kommenterar om Stan Wawrinkas flickvän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.