Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En taggad Leo Borg går in på hemmaplan. Foto: Adam Ihse/TT

Laddad Leo Borg tillbaka på hemmaplan – kliver in i Nordic Open

Uppdaterad
Publicerad

I dag går Leo Borg in i Nordic Open och i fjol var han nära att skrälla mot den regerande mästaren Tommy Paul – och Borg trivs i Stockholm.

– Betyder jättemycket för mig. Stockholm är hemmaplan och i Kungliga har jag spelat många år. Det är speciellt och inför den här publiken är extremt speciellt. Det är bara bara bra känslor, positivt, säger Leo Borg till SVT Sport.

Knapp förlust mot regerande mästaren Tommy Paul ifjol. Bra minnen – eller?

– Nja, faktiskt jobbiga säger han och skrattar. Men jag har tagit med mig mycket positivt också. Jag gjorde en väldigt bra match men han var bättre i de viktiga lägena.

Borg rankad 359:a i världen

Sedan den förlusten har 20-årige Leo Borg gjort Davis Cup-debut men framförallt klättrat mer än 200 placeringar på rankingen, i dag är han 359:a i världen.

– Som tennisspelare har jag gått fram mycket. Förbättrat min fys, är bättre mentalt, starkare, har spelat mycket tävlingar och klättrat på rankingen.

Nu ska du möta Laslo Djere, 35:a i världen, i första, vad säger du om det?

– Det blir extremt tufft, han har spelat bra på sistone. Men jag har visat förut att jag kan spela bra mot högre rankade, jag har bra mindset och  har förberett mig bra. Så det är bara in och köra. Jag tror på mig till 110 procent!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.